EĞİTİMİN AMACI
İşletmenin her alanında yapılan işlerin değerlendirilmesinde finans yönetimi önemli bir araçtır ve yöneticiler tarafından bilinmesi ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim, yöneticilerin etkili finansal sonuçlar almaları, sağlıklı bir nakit akışı gerçekleştirilmesini sağlamaları, işletmelerin finansal istikrarını belirleyen kararları alabilmeleri için sahip olmaları beklenen finans yönetimi bilgi ve uygulamalarına yönelik tasarlanmıştır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- İşletme nedir? Şirket türleri nelerdir ve faaliyet amacı nedir?
- Temel mali tablolar (kapsamlı gelir tablosu, bilanço, nakit akış tablosu, özkaynaklar değişim tablosu, dipnotlar) ve mali tablolar arası ilişkiler nelerdir?
- Mali tabloları hazırlama standartları nelerdir? (Vergi Usul Kanunu (VUK), Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS), Büyük ve Orta Boy İşletemeler Finansal Raporlama Standartları (BOBİ-FRS), Küçük ve Mikro İşletmeler Finansal Raporlama Standartları (KÜMİ-FRS))
- Muhasebe standartları farklılıkları, mali tablolara nasıl yansır? (Mali kar, ekonomik kar, ticari kar, ekonomik katma değer, piyasa katma değeri)
- Mali tablolar nasıl analiz edilir ve hangi temel yöntemler kullanılır?
- Bütçeleme nasıl yapılır ve proforma mali tablolar nasıl hazırlanır?
- İşletme sermayesi yönetimi nedir? (Ticari alacaklar, stok ve nakit yönetimi, nakde dönüşüm süresi ve nakit bütçesi)
- Finans kuramları nelerdir ve finansal kararlara nasıl etki eder? (Finansal piyasaların etkinliği, portföy kuramı, finansal varlıkların fiyatlanması, opsiyon fiyatlama, temsilcilik ve davranışsal finans)
- Risk ve getiri nasıl hesaplanır?
- Borçlanma maliyeti nedir ve kurumsal borçlanma maliyeti nasıl hesaplanır?
- Özkaynak fırsat maliyeti nedir ve nasıl hesaplanır?
- Şirket değeri nasıl hesaplanır?
- Sermaye maliyeti nedir ve nasıl hesaplanır?
- Sermaye maliyeti şirket ve proje riskine göre nasıl düzeltilir?
- Temettü politikası ne demektir, firma değeri ile ilişkisi nedir ve temettü ödeme şekilleri nelerdir?
- Örnek problem ve excel uygulamalı soru çözümleri (mali tabloları hazırlama ve ilişkilendirme, proforma mali tablo hazırlama ve bütçeleme, beklenen getiri ve risk hesaplama, sermaye maliyeti hesaplama))
- Kısa süreli bireysel/grup çalışmaları
NOT: Katılımcıların excel uygulamaları yapabilecekleri bir bilgisayar kullanmaları gerekir.
KATILIMCILAR
İş sahipleri, ortaklar, yönetim kurulu üyeleri, üst yöneticiler, üst yönetici adayları, mali işler-finansman yöneticileri, grup müdürleri, birim müdürleri, takım liderleri, finans alanında kendini geliştirmek isteyen profesyoneller.
KATILIM GEREKLİLİKLERİ
Herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.